Ovládání Infratopení pomocí mobilu

Firma Gloriet-Infratopení zařazuje do svého sortimentu další novinku – dálkové spínání infrapanelů pomocí mobilního telefonu.

Zařízení GSM RELÉ ZAS je vlastně GSM ovládaná zásuvka. Umožňuje ovládat infratopení a jednotlivé infrapanely zapínáním nebo vypínáním napájení 230 V, 10 A. Ovládání infrapanelů probíhá pomocí standardních SMS zpráv. Do zařízení se pouze vloží SIM karta libovolného operátora.

Ovládání infratopení pomocí mobilního telefonu.

GSM zásuvka ovládaná mobilem

V praxi probíhá komunikace s ovladačem infratopení tak, že pošlete SMS zprávu ve tvaru „1234 ZAP“ („1234 VYP“ apod.), kde „1234″ je výrobcem přednastavené heslo, které si samozřejmě můžete změnit. GSM RELé Vám odpoví, že pokyn byl přijat. Pokud tuto odpověď nechcete, pošlete zprávu ve tvaru „1234 ZAP NEZPET“, tedy „NEposílat ZPET stav“.

GSM RELÉ ZAS je vybaveno analogovým vstupem pro měřeni teploty. Informace o aktuální teplotě čidla je součástí stavové zprávy, kterou GSM RELÉ odesílá při každém potvrzení SMS povelu, nebo na vyžádání povelem „1234 STAV“. GSM RELÉ také umí regulovat teplotu v místnosti na požadovanou teplotu, a to zapínáním a vypínáním připojeného infratopení. Stačí poslat SMS zprávu ve tvaru „1234 TEPL21″ a RELÉ začne regulovat na teplotu 21°C.

GSM RELÉ lze také nastavit tak, aby posílalo SMS zprávu při poklesu resp. překročení nastavené teploty. Zpráva o poklesu / překročení teploty je odeslána na telefonní číslo uložené na SIM kartě pod jménem „MASTER“. U SIM karty, která ještě v GSM RELé nebyla vložena se automaticky ke jménu „MASTER“ vloží telefonní číslo, ze kterého jste na GSM RELé poslali první SMS zprávu například ve tvaru „1234 ZAP“.

GSM RELÉ je vybaveno tlačítkem, jehož krátkým stiskem změníte stav (sepnete případně rozepnete) spínacího relé.

Poznámka: Teplotní čidlo není součástí dodávky a je třeba ho objednát zvlášť. Doporučený typ je GSM-C-T2

Uvedené novinky najdete na internetových stránkách www.gloriet-infratopeni.cz a www.gloriet-klima.cz v kategorii regulace infrapanelů.

Příspěvek byl publikován v rubrice Infrapanely, Infratopení se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.