Přednosti infratopení

„Infračervená energie je forma topné energie, která v protikladu k jiným energickým formám nevyužívá jako transportní médium tepla okolní vzduch. Díky této vlastnosti infračervené záření ohřívá z více než 80-ti procent přímo okolní tělesa a pouze z méně než 20-ti procent okolní vzduch. Největší výhoda této metody však spočívá v pronikání tepelných paprsků do hloubky lidského těla, případě do jiných pevných těles. Důsledkem tohoto pronikání tepla do lidského organismu a okolních teplých ploch je příjemný pocit tepla u osob, nacházejících se v takto vytápěných místnostech. Stimulace lidského těla infračervenými paprsky má blahodárné účinky na lidský organismus.

Nejpřirozenějším přírodním zdrojem infračerveného tepelného záření je Slunce. Sluneční paprsky se skládají z infračerveného, viditelného a ultrafialového (UV) záření. Viditelné sluneční světlo se nachází přibližně uprostřed frekvenčního spektra. Frekvence infračerveného záření se pohybuje mezi 0,76Y – 1000Y. Klinická pozorování prokázala, že z různých frekvencí tohoto infračerveného záření mají právě dlouhovlnné infračervené paprsky v rozmezí frekvencí 5,6Y – 15Y nejlepší terapeutický vliv na lidský organismus.“

…kniha o infratopení

Příspěvek byl publikován v rubrice Infrapanely, Infratopení se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.